אברהם ארנון

בית ספר "ארנון" ע"ש המחנך אברהם ארנון, נוסד בשנת 1956 בחלקה הדרומי של העיר רמת-גן, בליבה של שכונת נוה–יהושע.

בית הספר מונה שמונה שכבות גיל (כתות א'–ח'). אוכלוסיית הלומדים – הטרוגנית.

בית הספר בתפיסתו החינוכית הוא קהילתי – משתף את ההורים בתהליכי החינוך של ילדיהם ורואה בכך מנוף לקידומם.

בבית הספר פועלת עמותת הורים "ארנונים" המפעילה חוגים ואירועי תרבות ומעשירה את הפעילות החינוכית ערכית של תלמידי בית הספר. 

בית הספר "ארנון" נקרא על שמו של חתן פרס ישראל לחינוך – אברהם ארנון, מבכירי אנשי החינוך המקצועיים בתקופת ייסודו של משרד החינוך והיו"ר הראשון של המזכירות הפדגוגית.

אברהם ארנון (1887 – 24 במאי, 1960), נולד בשם אברהם באבין ברוסיה. בילדותו הוא עבר עם משפחתו לעיר פולוצק, בה קיבל את ראשית חינוכו בחדר ובבית הספר המקומי לבנים. בשנת 1909 התקבל לבית הספר הגבוה למסחר ולכלכלה בקייב. לאחר סיום לימודיו, בשנת 1913, נסע להשתלמויות פדגוגיות בארצות הברית ובאנגליה ולאחר מכן עלה לארץ ישראל.

בארץ ישראל נמנה ארנון עם ראשוני המורים האקדמאים. במשך 17 שנים הוא שימש מורה לגאוגרפיה ומתמטיקה בירושלים ובתל אביב. בשנת 1920 מונה למנהל בית הספר למל בירושלים, תפקיד בו כיהן עד 1930. בתקופה זו החל גם בפעילות בהסתדרות המורים וכעבור זמן נבחר ליו"ר מרכז המורים. 

בשנת 1930 נבחר ארנון למפקח על בתי הספר של הזרם הכללי במחוז צפון ולאחר מכן בירושלים. הוא כיהן בתפקידו עד קום המדינה ולאחר מכן היה המפקח הראשי על בתי הספר של הזרם הכללי וליו"ר הוועד המפקח של הזרם. עם ייסוד משרד החינוך והתרבות, בראשותו של השר זלמן שזר, הוא כיהן כסמנכ"ל המשרד. עם הנהגת החינוך הממלכתי והקמת גוף מפקח אחיד מונה ארנון למפקח הראשי הכללי, תפקיד בו כיהן במהלך 1954-1955. בין השנים 1953-1957 היה יו"ר המזכירות הפדגוגית, הראשון בתפקיד זה. 

בין פעולותיו העיקריות בהנהלת משרד החינוך נכללים מאבקו על איחוד זרמי החינוך ותביעתו לקביעת לימודי תולדות הציונות בתוכנית הלימודים.  (מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית)